6 Eylül 2010 Pazartesi

PS3 Kırılmış Megaaaa

Geçtiğimiz aylarda iPhone 3G S'i kıran GeoHot lakaplı George Hotz, Sony'nin popüler oyun konsolu PlayStation 3'ü kırmayı başardığını açıkladı.

Geohot, kendi blog yazısında "PS3'ün bütün sistem belleğine okuma ve yazma erişimim var. İşlemciye de girmeyi başardım. Kısacası kırılamaz denilen PlayStation 3'ü de kırdım" dedi.

PS3'ün kırılmasıyla birlikte PlayStation 3'te normalde izin verilmeyen işlemler yapılabilecek. PS3 için birçok özel yazılım geliştirilebilecek ve daha da önemlisi oyunları PS3'te oynamak için orijinal oyuna ihtiyaç duyulmayacak; zira orijinal oyunların kopyaları da bu konsol altında çalışabilecek.

Ancak PS3 Hax'te yayınlanan bilgiye göre, Sony, kırılmış PS3'leri belirleyip ban'lama imkanına sahip. Bu, kırılmış bir PS3 ile PSN'e bağlanılması durumunda gerçekleşiyor. Yani eğer kırılmış bir PS3 ile online oyun oynamak için PSN'e bağlanırsanız, Sony PS3'ünüzün kırılmış bir cihaz olduğunu anlayıp cihazınızı ban'lama yoluna gidebilecek.

Bu arada, yayınlanan kırma yönteminin 3.41 firmware'i ile de çalıştığı duyuruldu. Bu da, hack'in PS3 Slim modellerinde de çalışacağı anlamına geliyor. Ama Sony yukarıda belirttiğimiz gibi sert önlemlere başvurursa, bu hack hikayesi de acı sonla bitebilir...

Bitmesin...

Mega yeter bu kadar tatil. Çalışmaya, araştırmaya başla. Nedir bu işin aslı astarı...

2 yorum:

MegaEminTM dedi ki...

Altan bu haber baya bi eski, kaç ay öncesinden alıp ısıtıp getirmişler, ya da sen yeni buldun haberi. Eleman bazı yerlere ulaşmış olabilir fakat henüz "kopya oyun oynatabilme" gibi bir duruma ulaşabilmesi için birkaç fırına ihtiyacı var, muhtemelen de yapamayacaktır. PS One ve PS2'nin kırılma süreci göz önüne alındığında PS3 çok geç kaldı ve ben artık uzuuun süre de kırılmayacağına inanıyorum. PS3'ün sürekli olarak internete bağlı kalması bu yöntemi daha da zora sokuyor, banlenmesi gayet mümkün cihaz ya da PSN hesaplarının. Olur da yapabilirlerse bir de anahtar koymaları lazım, internete bağlanacağı zaman anahtarla ya da otomatik olarak çipi kapatması gerekir makinenin. Bi de yaptırdın diyelim, en ufak güncelleme ile işe yaramaz hale gelebilir. Yani kontrol Sony'de. Yani en özeti şu; zor dostum zor, fazla umutlanma PS3'ün kırılması konusunda. Bi tek ekran kartı blokajı kaldırılabilirse iyi olur, linux kurar pc oyunlarını canavar gibi oynarsın öle olursa. O da zor ama.

Diego dedi ki...

sabah a.dogan aradı soyledi olm. herifcioglu pc yi indirmeye baslamıs oyunları oynuyormus fln filan. o verdi gazı. dedi bu işi yapsa yapsa mega yapar. yürrü be megaaa. hadi be kocummmm...
bi de saba 1-2 film adı versem bulunmu? :)
bi de hadi ne zmn basliyoruz cakişa? bayramdan sonraki hafta bozum ona gore